Соопштение за неработен ден за сите граѓани - 08.09.2020 (вторник), Денот на Независноста

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Северна  Македонија (,,Службен  весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 8 септември 2020 година (вторник), Денот на независноста, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните во Република Северна Македонија им го честита Денот на независноста.