МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека врши исплата на долунаведените права за месец Јануари 2019 година.

 

Права од социјална заштита:

 
• Социјална парична помош
• Паричен надоместок за помош и нега од друго лице (туѓа нега) 
• Цивилна инвалиднина 
• Мобилност и слепило 
• Постојана парична помош 
• Еднократна парична помош 
• Парична помош на лице кое до 18 години возраст имало статус на дете без родители и родителска грижа
• Сместување во згрижувачко семејство
• Парична помош за студирање 
• Парична помош за згрижувач
• Социјално домување
• Азиланти домување
• Социјална парична помош  за азиланти
• Субвенции за електрична енергија

Права од детска заштита:

 
• Детски додаток
• Еднократна парична помош за новороденче 
• Родителски додаток за трето дете
• Родителски додаток за четврто дете
• Единствен родителски додаток 
• Посебен додаток-за месец 2/2019 година. 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }