30.1.2014

Дебата за дискриминациските практики во областа на вработувањето и работните односи врз етничка припадност, возраст, пол и ментална и телесна попреченост 


Државниот секретар на Министертвото за труд и социјална политика, Муедин Кахвеџи се обрати на дебатата за дискриминациските практики во областа на вработувањето и работните односи врз етничка припадност, возраст, пол и ментална и телесна попреченост во организација на „Полио плус“ – движење против хендикеп.

Повеќе

30.1.2014

Министерот Спасов во работна посета на Република Словенија 

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов е во работна посета на Република Словенија при што оствари средба со министерот за труд, семејство, социјални работи и еднакви можности, Ања Копач Мрак.

Повеќе
29.1.2014

Промоција на PRV.MK 

Mинистерот за труд и социјална политика Диме Спасов, постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите Нации, Луиза Винтон и деканот на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), Димитар Трајанов ja промовираа првата Андроид апликација наменета за млади prv.mk.

Повеќе
22.1.2014

Објавен конкурсот за Програмата за субвенционирање на вработување и Програмата за вработување на деца без родители и родителска грижа 

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Влатко Поповски и раководителот   на Центарот за вработување на Град Скопје, Слободанка Алексовска на  конференција за медиумите информираа за Програмата за субвенционирано вработување и Програмата за вработување на деца без родители и родителска грижа

Повеќе

21.1.2014

Зголемување на минималната плата

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов на конференција за медиумите заедно со синдикалните организации информираше за планираното зголемување на минималната плата.

Повеќе
20.1.2014

Бањско климатска рекреација на корисници на пензија во 2014 година 

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Фондот за пензинско и инвалидско осигурување, Беким Незири и претседателот на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија, Драги Аргировски одржаа конференција за медиумите на којашто информира за Проектот „Бањско климатска рекреација на корисници на пензија за 2014 година“.

Повеќе

14.1.2014

Последната група на деца замина на Пелистер

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов  ја испрати третата група деца на бесплатен одмор и рекреација во детското одморалиште Пелистер.   

Повеќе

10.1.2014

Проект за доделување на облека за 8000 сиромашни деца 

Државниот секретар на Министерството за труд и социјална политика, Муедин Кахвеџи заедно со директорот на хуманитарната организација „Класје на Добрина“, Руфат Шерифи, го посетија згрижувачкото семејството на Шеназа Дестан од Шуто Оризари каде што моментално се згрижени 5 дечиња без родители и родителска грижа.

Повеќе

10.1.2014

Запленета стока за социјално ранливите категории 

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов,  директорот на Царинската управа, Ванчо Каргов, и директорот на Агенцијата за управување со одземен имот, Башким Амети,  на прес конференција за медиумите информираа за распределбата на бесплатно отстапена стока која е запленета во Република  Македонија на граничните премини и истата ќе биде донирана на социјално ранливите категории на граѓани.

Повеќе
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }