30.6.2014

Уште еден проект со кој се подобрува животот на повозрасните категории на граѓани


Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиевски, генералниот директор на Македонски железници Транспорт АД Скопје, Оливер Деркоски и претседателот на Сојузот на пензионерите на Македонија, Драги Аргировски информираа за Проектот за бесплатен превоз во железничкиот сообраќај на пензионерите.

Повеќе

29.6.2014

Бесплатна легализација за ранливите категории на граѓани

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и директорот на Агенцијата за катастар на недвижности на Република Македонија, Славче Трпески, денес одржaа прес-конференција за медиуми на која информираа за измените на Законот за катастар на недвижности.

Повеќе

25.6.2014

Новите владини мерки значително ќе го подобрат животот на лицата со инвалидност

Министрите за труд и социјална политика и транспорт и врски, Диме Спасов и Миле Јанакиески остварија средба со претседателите на Националните сојузи на слепи и на телесни инвалиди и со претставници од здружението „Полиоплус“.

Повеќе

24.6.2014

Државата со сериозна грижа за жртвите на семејно насилство


Mинистерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и министерот за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска на прес конференција за медиумите информираа за Предлог-Законот за превенција, спречување и заштита од семејно насилство.

Повеќе

20.6.2014

Спасов: Продолжува поддршката на СОС Детско село 

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов присуствуваше на одбележувањето на Денот на СОС детските села при што му беше врачено признание за досегашната поддршка за СОС Детско село Македонија.

Повеќе

20.6.2014

Започнување на втората фаза на регионалниот проект “Родово одговорни политики и буџети во Југоисточна Европа” 

Денеска, заменик министерот за труд и социјална политика Ибрахим Ибраими, говореше на воведениот настан за започнувањето на втората фаза на регионалниот проект “Родово одговорни политики и буџети во Југоисточна Европа” со кој се продолжува континуирано да се работи на унапредувањето на еднаквите можности на централно и локално ниво.

Повеќе

16.6.2014

Бесплатен летен одмор за 2000 деца во социјален ризик 

Министерoт за труд и социјална политика, Диме Спасов информираше за новиот јавен повик за “Проектот за бесплатен одмор и рекреација на деца од семејства во социјален ризик”. 

Повеќе

13.6.2014

Донирани 500 помагала за слепите лица 

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, на работната средба со претседателот на Националниот сојуз на слепи на Република Македонија, Жарко Селковски, беше информиран за набавката на тифло–техничките помагала кои што имаат голема улога во олесувањето на секојдневното живеење на слепите и слабовидни лица за која што набавка Министерството за труд и социјална политика донираше средства во висина од 800.000 денари. 

Повеќе
11.6.2014

Спасов во работна посета на Струмичко 

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, денес го посети реновираниот Меѓуопштински центар за социјални работи во Струмица и притоа пред медиумите тој изјави:

“Пред неколку месеци започнавме со целосно реновирање и реконструкција на четири Центри за социјална работа во Република Македонија. . . 

Повеќе

9.6.2014

Нови мерки за нови работни места

Од 7000 евра до 23 000 евра поволен кредит со 1% камата за самовработување на млади 

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Влатко Поповски, и директорот на Македонската банка за поддршка и развој, Драган Мартиновски на конференција за медиумите информираа за мерките Проект за самовработување со кредитирање.....

Повеќе
4.6.2014

Одбележан Денот на згрижувачки семејства

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов денес присуствуваше на одбележувањето на Меѓународниот ден на згрижувачки семејства во организација на Црвениот Крст и Министерството за труд и социјална политика. 

Повеќе
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }