20.11.2023

Dita Botërore e Fëmijëve shënohet me rritjen e kapaciteteve në kopshteve

Me rastin e Ditës Botërore të Fëmijëve, e cila çdo vit mbahet më 20 nëntor, në përvjetorin e miratimit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me Komunën e Kisella Vodës shënuan nisjen e punës për zgjerimin e objektit “Lulebora” në kuadër të IPKKF “Lule të lumtura”. Shtrirja ofron një vend në objekt për 56 fëmijë të tjerë. Për zgjerimin, punimet ndërtimore janë investuar nga Komuna e Kisella Vodës, ndërsa Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka investuar në blerjen, dorëzimin dhe instalimin e pajisjeve në vlerë 1.377.671 denarë. Në festë ishin të pranishëm zëvendëskryeministri për çështjet ekonomike, koordinimin e departamenteve ekonomike dhe investimeve, Fatmir Bitici dhe ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska.

Në deklaratat e bëra për mediat e ZKQRMV-së, Fatmir Bytiqi theksoi të arriturat e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në lidhje me mbrojtjen e fëmijëve me fokus në investimet e deritanishme në objektet e reja.

“Që nga fillimi i mandatit të Qeverisë në periudhën 2017-2023 janë hapur gjithsej 83 kopshte apo zgjerimi i kopshteve në të gjithë vendin, të cilat kanë rritur kapacitetin e fëmijëve me rreth 8 mijë vende të reja. Aktualisht, nga 80 komuna në të gjithë vendin, në 75 prej tyre kemi çerdhe të hapura dhe me kopshtin e ri që do të hapet në Haraçinë, ky numër do të jetë 76. Kopshtet nuk janë vetëm projekt ndërtimor, por investim në potencialin. e çdo fëmije.. Ne investojmë në çdo fëmijë! Ne po ndërtojmë një shoqëri për të gjithë!”, tha Biytiqi.

Trençevska theksoi se ndërmarrja e sotme pasqyron përkushtimin e palëkundur për të inkurajuar një shoqëri gjithëpërfshirëse, të drejtë dhe progresive, duke theksuar se konfirmon vlerat e Qeverisë. Ajo theksoi se ministria njeh rëndësinë themelore të arsimit të aksesueshëm dhe cilësor në fëmijërinë e hershme.

“Deri në fund të vitit 2023 planifikojmë të hapim objekte shtesë që ofrojnë përkujdesje dhe edukim për 529 fëmijë. Deri në fund të vitit 2024 synimi ynë është që të krijojmë 1653 vende shtesë në Gostivar, Prilep, Veles, Araçinovë, Koçan, Vasilevë, Likovë, Dibër, Mogillë, Gjevgjeli, Çair, f. Erxhelia dhe Dellçevë. Këta janë hapa të fortë drejt ndërtimit të një të ardhmeje më të ndritshme për komunitetin tonë, duke ushqyer potencialin e çdo fëmije dhe duke mbështetur familjet në kërkimin e tyre për kujdes cilësor për fëmijët”, theksoi Trençevska.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.