27.11.2023

MPPS: Investimet në mbrojtjen e fëmijëve janë dëshmi se Qeveria ka prioritet investimin në të ardhmen e vendit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski dhe ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska dhe zëvendësministrja e Drejtësisë, Viktorija Avramovska Madiq, sot kanë vizituar investimet më të mëdha të Qeverisë së RMV-së në Strumicë. Kovaçevski, Trençevska dhe Madiq vizituan kopshtin e fëmijëve “Ylberi”.

Pas vizitës në kopsht, kryeministri Kovaçevski në një deklaratë për media ka theksuar investimet e mëparshme të Qeverisë dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale në fushën e mbrojtjes së fëmijëve.

Që nga fillimi i mandatit të Qeverisë janë hapur gjithsej 83 objekte. Nga të cilët, 13 kopshte të reja publike. 39 ambiente të reja brenda institucioneve publike ekzistuese të fëmijëve. U hapën 31 grupe të reja me ndryshim të kushteve hapësinore në objektet ekzistuese dhe në kushte të tjera hapësinore. Me këtë kemi mundësuar që në vend të kujdesen edhe 8000 fëmijë të moshës parashkollore. Konkretisht për këtë vit, me ndërprerjen në shtator, rreth 36300 fëmijë janë regjistruar në kopshtet publike dhe rreth 3000 fëmijë janë përfshirë në kopshte private. Deri në fund të vitit 2023 është planifikuar hapja e ambienteve për 530 fëmijë të tjerë. Dhe deri në fund të vitit 2024 kemi paraparë hapjen e rreth 1700 vendeve shtesë për përkujdesjen e fëmijëve të moshës parashkollore”, tha Kovaçevski.

Kryeministri vuri në dukje se këtë vit është kryer realizimi më i madh i investimeve kapitale deri më tani me një vlerë totale prej 465 milionë euro dhe tregoi se kjo është gati 90 për qind e projekteve të planifikuara për investime kapitale.

Qytetarët më në fund ndjejnë se çfarë do të thotë stabilitet dhe siguri dhe çfarë do të thotë të kesh një Qeveri të përgjegjshme, të përkushtuar për përmirësimin e cilësisë së jetës së tyre dhe realizimin e synimeve strategjike. Fëmijët duhet të shkojnë në kopshtet evropiane. Të rinjtë duhet të studiojnë në shkollat dhe kolegjet evropiane. Institucionet duhet të funksionojnë sipas standardeve evropiane. Qytetarët e maqedonisë duhet të kenë një jetë evropiane në vendin e tyre të lindjes. Dhe ne do ta bëjmë këtë, përsëri së bashku”, tha Kovaçevski

Trençevska në deklaratën e saj foli për investimin më të madh të Ministrisë në Komunën e Strumicës gjatë mandatit të saj.

“Në fakt, kam kënaqësinë të them se ky kopsht është më i madhi në komunën e Strumicës, investim i Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale në vlerë totale prej rreth 2 milionë euro, i cili për vetëm një vit përmbushi kapacitetin e tij për përkujdesje për 307 fëmijë dhe që synon zgjerimin e kapaciteteve. Është qasja e investimit të vazhdueshëm në kapacitete të reja, në punonjës, në çdo fëmijë të mbuluar që është fokusi kryesor i zbatimit të reformës sociale dhe zhvillimit të kapitalit njerëzor, që do të jetë shtylla kurrizore e zhvillimit të vendit tonë”, tha Trençevska.

Në deklaratën e saj, ministrja bëri të ditur se investimi në kopshtin “Ylberi” vazhdon, sot ka paralajmëruar një dhomë të re ndijore në kopsht, e cila duhet të kontribuojë në përmirësimin e gjithëpërfshirjes së kopshtit dhe do të mundësojë zhvillimin e duhur të çdo fëmije. Ajo kujtoi edhe investimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale nga viti i kaluar në kopshtin “Detska Radost”. Trençevska theksoi se këndi i lojërave gjithëpërfshirës në atë kopsht, konfirmon gjithëpërfshirjen dhe përkushtimin e Qeverisë për të mbështetur çdo fëmijë në vend.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.