17.11.2023

Trençevska: Besoj në aftësitë e të rinjve, arkitektëve të së ardhmes sonë

“Fuqizimi, në kuptimin e tij më të vërtetë, është njohja e aftësive tuaja dhe përdorimi i tyre për të bërë një ndikim pozitiv, jo vetëm në jetën tuaj, por në botën përreth jush. Bëhet fjalë për të kuptuar se zëri juaj është i rëndësishëm, idetë tuaja janë të vlefshme dhe veprimet tuaja kanë potencial për të formësuar rrjedhën e historisë”, tha Trençevska në forumin “Studentët dhe standardi studentor” me rastin e 17 Nëntorit – Ditës Ndërkombëtare të studentëve.

Në fjalën e saj, ministrja inkurajoi të rinjtë që të marrin pjesë më shumë në shoqëri dhe shprehu besimin se të rinjtë kanë potencial të jashtëzakonshëm, duke i quajtur edhe arkitektë të së ardhmes së vendit. Në fjalën e saj ajo iu referua Ligjit për praktikën dhe theksoi se çdo i ri duhet të shfrytëzojë mundësitë që janë përcaktuar sipas atij ligji.

“Vetëm vitin e kaluar janë përfshirë 621 praktikantë, ndërsa në dy vitet para kësaj janë përfshirë gjithsej 834 persona nën moshën 34 vjeç. Unë besoj se mundësitë janë në përvetësimin e më shumë aftësive. Kjo është arsyeja pse unë inkurajoj të rinjtë që krahas përfundimit të arsimit të lartë të fitojnë aftësi praktike. Këtu nuk harrohen të rinjtë që vazhdojnë në aktivitetin prodhues, shtesa e të rinjve është diçka që ne e zbatojmë dhe jam veçanërisht krenare. Në tre vitet e fundit kemi përfshirë 14.439 të rinj të cilët marrin 3.000 denarë plus në llogaritë e tyre”, tha Trençevska.

Në fund, ministri i përshëndeti të rinjtë dhe i uroi për Ditën Ndërkombëtare të Studentëve. Ai gjithashtu i sfidoi ata që të përfitonin nga mundësitë përpara tyre dhe u kërkoi të jenë ndryshimi që duan të shohin në botë.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.