17.11.2023

Trençevska: Fuqizimi ekonomik është një aspekt kyç për trajtimin e rrezikut social

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me Juliana Nakova Gapo, drejtoresha kombëtare e SOS Fshati i Fëmijëve, Florian Trager Staintjes, sekretar i parë politik dhe zyrtar për shtyp i Ambasadës së Republikës Federale të Gjermanisë, hapën konferencën në kuadër të projektit “Përforcimi i të rinjve përmes mundësive të reja 2”. Konferenca organizohet nga SOS Fshati i Fëmijëve dhe financohet nga Ministria Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik.

"Ne jetojmë në një botë ku rreziqet sociale mund të shfaqen në shumë forma - vështirësi ekonomike, diskriminim, sfida të shëndetit mendor dhe më shumë. Është përgjegjësia jonë, si një komunitet i dhembshur dhe i ndërlidhur, t'i trajtojmë drejtpërdrejt këto çështje dhe të jemi avokatë dhe aleatë të atyre që përballen me rrezikun social", shpjegoi Trençevska.

Ajo theksoi se arsimi dhe fuqizimi ekonomik janë çelësi për nxjerrjen e të rinjve nga rreziku social dhe theksoi gjithashtu përpjekjet e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

“Ky është një segment ku ne i bashkohemi si Ministri e Punës dhe Politikës Sociale. Mjeti ynë kyç është Plani Operativ me masa dhe programe aktive, të cilin e kemi projektuar këtë vit me 32 milionë euro dhe është 2 milionë euro më shumë se plani operativ i punësimit të vitit të kaluar. Ndërsa programi i garancisë për të rinjtë është një trend për vendet e Bashkimit Evropian dhe ne e zbatojmë atë si vend joanëtar dhe mund të them se jemi veçanërisht krenarë për të. Që nga viti 2018, dhe që nga viti 2022, në këtë program janë anëtarësuar 90.623 persona”, tha Trençevska.

Në fund, ministrja bëri thirrje për kalimin e përbashkët të kufijve dhe ndërtimin e mundësive për krijimin e një shoqërie në të cilën çdo person ka mundësi. Përshëndeti iniciativën e SOS Fshatit të Fëmijëve dhe bëri thirrje për unitet në mbështetje të atyre që kanë më shumë nevojë.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.