26.03.2024

Velkovski me apel për deputetët e LSDM-së dhe BDI-së: Mos bëni politikë në kurrizin e fëmijëve, duhen 5 minuta për t’i votuar ndryshimet

Pak ditë para shpërndarjes së Kuvendit, propozim për ndryshime ligjore në Ligjin për mbrojtjen e fëmijëve është propozuar nga ministri teknik për punë dhe politikë sociale, Gjoko Velkovski, qëllimi i të cilit është të zgjidhë problemin e mungesës së kuadrit profesional të licencuar në çerdhet në Maqedoni, Kuvendi refuzon ta vendosë si pikë të rendit të ditës, ka reaguar sot ministri Velkovski.

“Sot me keqardhje më duhet të theksoj se Parlamenti, i cili ka vetëm pak ditë punë deri në shpërndarjen përfundimtare, ka bërë rendin e ditës dhe nuk është vënë në rend dite pika për ndryshimin e ligjit për mbrojtjen e fëmijëve. Në vend që të kujdesemi për 5000 fëmijë që nuk janë në kopshte, të kujdesemi që të ketë përkëdhelës, edukatorë dhe staf profesional që do të mund të hyjë në procesin e punësimit menjëherë pas përfundimit të zgjedhjeve, sot dikush po shtyn një politikë mbi kurrizin e fëmijëve. Po, për fat të keq, fëmijët nuk kanë mbrojtje  në çerdhe”, reagoi Velkovski.

Mbi 5000 fëmijë në Maqedoni janë në listën e pritjes për kujdesin e fëmijëve në çerdhe, ndërsa mbi 1000 persona nga viti 2021 e deri më tani presin të marrin licencë për të plotësuar mungesën e kuadrit profesional në çerdhet në qytetet e Maqedonisë.

Ministri Velkovski menjëherë u bëri apel deputetëve në Kuvend që të guxojnë dhe ta fusin në rendin e ditës këtë pikë, në të cilën është paraparë që sipas ligjit për licencim të lejohet edhe marrja me letër e këtij provimi për marrjen e licencave.

“Kjo është situata sot me licencat. Fatkeqësisht, disa herë i kam bërë thirrje Parlamentit dhe deputetëve këtu dhe sot, le të veprojnë. Kanë edhe 4-5 ditë punë, le ta fusin këtë pikë në rend të ditës dhe është 5 minuta punë për ta votuar”, porositi  ministri teknik për Punë dhe politikë sociale, Gjoko Velkovski.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.