26.03.2024

Vellkovski: Do të sigurojmë mjete për renovimin e Qendrës për persona me nevoja të veçanta në Shtip

Ministri Teknik i Punës dhe Politikës Sociale, Gjoko Vellkovski, sot në kuadër të vizitave ditore në terren në qytetet e Maqedonisë, realizoi takim me punëtorët e Qendrës për punë sociale dhe vizitoi Qendrën Ditore për Persona me Aftësi të Kufizuara dhe Shoqatën e pensionistëve nga Shtipi, ku në takimet e të pranishmëve u theksuan problemet e akumuluara gjatë viteve të kaluara.

“Në takimin me punonjësit e Qendrës për Mbrojtje Sociale diskutuam për të gjitha sfidat që kanë në fushën e mbrojtjes sociale dhe inspektuam Qendrën Ditore, e cila fatkeqësisht nuk është rinovuar për shumë vite. Ne i kemi marrë parasysh të gjitha kërkesat dhe mangësitë që jo vetëm që i vënë në dukje punëtorët, por personalisht jam siguruar gjatë vizitës dhe pas 8 majit që të kemi zgjidhje të shpejta për këto probleme me të cilat ballafaqohen në radhë të parë qytetarët e Komunës së Shtipit”, tha Ministri Vellkovski, i cili premton se në të ardhmen do të sigurohen mjete për renovimin e plotë të Qendrës për persona me nevoja të veçanta në Shtip.

Për herë të parë që nga viti 1945, pensionistët dolën në protesta nëpër qytete anembanë Maqedonisë dhe ngritën zërin për atë që i ndjek si njerëz që i vunë themelet e këtij vendi, beson Vellkovski, duke u thënë pensionistëve nga Shtipi se për kontributin e tyre në Maqedoni sot gjeneratat e reja, duke përfshirë edhe veten, mund të jetojnë dhe punojnë në Maqedoni.

“Masat josistematike që i japin pensionistëve një shlyerje statistikore të pensioneve të tyre janë mjete me të cilat një pensionist nuk mund ta kalojë muajin duke ditur se sa janë rritur çmimet e produkteve. 750 denarë për të shkuar në treg është një kilogram viçi. Duhen 2 minuta për të blerë një kilogram mish dhe ajo rritje prej 5.3% nuk do të ekzistojë më. Në programin që u promovua të dielën, parashikuam rritje lineare të pensioneve për pensionistët, por kemi edhe një seksion për shtëpitë e të moshuarve, të cilat në masë të madhe duhet të rikonstruktohen ose të vihen në funksion. Ndaj edhe ne jemi në terren, për të zbuluar punët para datës 8 maj, në mënyrë që të ofrojmë mbështetje reale për pushtetin vendor dhe të ofrojmë kushte më të mira për të gjithë qytetarët”, shtoi ai.

Gjatë vizitës në Shtip, ministri Vellkovski u takua edhe me organizatën joqeveritare që mbron të drejtat e punëtorëve në industrinë tekstile, Gllasen Tekstillec nga Shtipi, si dhe me prindërit e fëmijëve nga Qendra Ditore.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.