29.04.2024

Velkovski në Strumicë: Personat me aftësi të kufizuara kërkojnë riparim të plotë të sistemit të mbrojtjes sociale

Në kuadër të takimeve të rregullta me sektorin joqeveritar, sot në Strumicë, ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Gjoko Vellkovski, realizoi takime me organizatat e shoqërisë civile që përfaqësojnë të drejtat e grupeve të margjinalizuara.

Më shumë

26.04.2024

Duke festuar 28 Prillin - Ditën Botërore të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë

Në Organizimin e MPPS dhe Organizatës Ndërkombëtare të Punës me një konferencë me temë: “Ndryshimet klimatike dhe siguria dhe shëndeti në punë” shënuam 28 Prillin – Ditën Botërore të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë.

Më shumë

18.04.2024

Vellkovski: Do të vendosim dialog partneriteti ndërmjet MTSP-së dhe sindikatave dhe zgjidhje sistematike të situatës

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Gjoko Vellkovski, sot ka mbajtur takim me përfaqësues të disa sindikatave, anëtarë të Konfederatës së Organizatave Sindikaliste të Maqedonisë (KSOM), në të cilin është mbajtur takim pune për të diskutuar për problemet me të cilat ballafaqohen sindikatat dhe punonjësit në fushën e mbrojtjes, policisë, hekurudhave të Maqedonisë dhe minierave.

Më shumë

15.04.2024

Vellkovski: Buxheti i MPPS-së është dëmtuar mbi 2.5 milionë euro

Në periudhën nga qershori i vitit 2022 deri në muajin e kaluar, në emër të ndihmës sociale u janë dhënë mjete të paligjshme mbi 1000 qytetarëve. Kjo ka dëmtuar buxhetin e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale për 155.038.530.00 ose mbi 2.5 milionë euro.

Më shumë

11.04.2024

Takimi i ministrit Vellkovski me këshillin e kujdestarëve nga SOS Fshati i Fëmijëve

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Gjoko Vellkovski sot ka mbajtur takim me këshillin e kujdestarëve nga SOS fshati i fëmijëve.

Situata në vend është shqetësuese sepse nuk ka interes për familjet e reja kujdestare dhe funksionimin e atyre ekzistuese vihet në pikëpyetje. Pa mbështetjen e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, procesi i deinstitucionalizimit nuk ka qëndrueshmëri – theksuan ata.

Më shumë

09.04.2024

Velkovski: Arritëm të sigurojmë 5 përkëdhelëse  për IP Qendra për Rehabilitimin e Fëmijëve dhe të Rinjve “Shkup”

Personat me aftësi të kufizuara nga IP Qendra për Rehabilitimin e Fëmijëve dhe të Rinjve “Shkup” do të marrin 5 përkëdhelëse, pasi vendimi u miratua sot në seancën e Qeverisë me kërkesë të ministrit të Punës dhe Politikës Sociale, Gjoko Velkovski.

Më shumë

09.04.2024

Fëmijët e Kopshtit “Bota e Ngjyrave” vizituan Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale  

Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale sot e kanë vizituar fëmijët e kopshtit privat “Bota e Ngjyrave”. 

Më shumë

05.04.2024

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe e fëmijëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot ka filluar pagesa e të drejtave sociale, të fëmijëve dhe mbrojtjes civile për muajin mars 2024. 

Më shumë

05.04.2024

Pagesa e pestë e mbështetjes financiare është planifikuar me datë 22.04.2024

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton qytetarët se sipas Ligjit për mbështetje financiare të kategorive të rrezikuara sociale të qytetarëve, mbështetja financiare do të kryhet për këto kategori të qytetarëve:

  • përfituesit e një shtese të veçantë;
  • përfituesit e së drejtës për kompensim për shkak të aftësisë së kufizuar;
  • prindër të vetëm, të cilët janë përfitues të regjistruar të ndihmës minimale të garantuar dhe
  • përfituesit e së drejtës në pension deri në 19.000 denarë.
Më shumë

04.04.2024

K U M T E S Ë 

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale,, Gjoko Velkovski ka miratuar aktvendim për shkarkimin e Aleksandër Filevit nga drejtori i institucionit publik Qendra Ndërkomunale për Punë Sociale - Radovish pas njoftimit të marrë më 04.03.2024 nga SPB Strumicë. 

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.