9.5.2019

МТСП: Честит ден на Европа- Градиме праведно и хумано европско општество без сиромаштија

Министерството за труд и социјална политика ви го честита Денот на Европа. Денеска ја славиме победата над фашизмот, но уште поважно ги утврдуваме заедничките вредности и заложби врз чија основа е изградена Европската Унија и кои се насока во работењето на секоја демократска и праведна држава. 

Повеќе

6.5.2019

7 мај работен за градинките на територијата на Град Скопје  

Утрешниот ден 7 мај ќе биде работен за градинките на територијата на Град Скопје и истите треба да се организираат непречено да ја извршуваат својата функција. Согласно последните организациски проценки поврзани со протоколот за посетата на Неговата Светост Папата Франциск, и согласно потребите и барањата на институциите и граѓаните, Владата на Република Северна Македонија донесе одлука утрешниот ден, 7 мај (вторник), да биде неработен ден за сите вработени во јавната и државната администрација на територијата на Град Скопје.

Повеќе

3.5.2019

МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека на 3.5.2019 година изврши исплата на долунаведените права за месец Март 2019 година.

Повеќе