(6.7.2020)  Министерството за здравство донесе Решение за повторно отпочнување на спроведувањето на здравствените прегледи на вработените, согласно одредбите од Законот за безбедност и здравје при работа
(30.3.2020) Соопштение за одложување на постапката за избор и доделување на Наградата за компанија со најдобра пракса за БЗР за 2019 година Повеќе
(23.3.2020)  МТСП: Компаниите со производствени капацитети да се придржуваат до препораките за заштита на работниците

Министерството за труд и социјална политика ги повикува компаниите да се придружуваат до препораките за организација на работењето, затоа што заштитата на здравјето на работниците е основен услов за заштита на економијата. 

Повеќе

Препораки за работа при високи температури 

Препораки за заштита на работниците при работа во услови на топлотен бран и изложеност на високи температури (препораки за работодавачите и препораки за вработените) (pdf )

(12.2.2020)  Повик за учество во изборот за доделување на Национална награда за најдобра пракса за БЗР за 2019 година

Повик за учество во изборот за доделување на Национална награда за најдобра пракса за БЗР за 2019 година.

Повеќе