Проект „Воведување на почит кон различностите и мултикултурализмот во раниот детски развој во Македонија„

Во Република Македонија  како мулти етничка  држава  континуирано  се развива почит кон различности (во однос на етничка, културна, религиозна припадност, по однос на пол и можности) и мултикултурализам кај малите деца (0-6 години) и  интегрирање на овие аспекти во националниот систем за ран детски развој.

Во таа насока МТСП во  соработка со УНИЦЕФ и поддршка на  Британската амбасада реализира  Проект „Воведување на почит кон различностите и мултикултурализмот во раниот детски развој во Македонија„.

Преку проектот  издаден е е прирачник, материјали и сликовниците за воспитниот кадар во градинките и центрите за ран детски развој за почит кон различностите и мултикултурализмот.
И истите можат да се најдат на:

1.      Прирачник МЕЛА (на македонски, албански и турски јазик)
2.      Сликовници МЕЛА (на македонски и албански јазик)
3.      Работни листи за воспитувачи и работни листи за деца (на македонски, албански и турски јазик) 
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }