Повици/огласи 2023

Огласи за активни мерки

Сите огласи за активните мерки можете да ги најдете на следниов линк:

https://av.gov.mk/oglasi-za-aktivni-merki.nspx


22.11.2023

Јавен оглас 

За избор на експерт/и за анализа на потребните буџетски средства и законски измени за одржливо вклучување на децата Роми во предучилишно образование во рамки проектот „Инклузија на деца Роми во предучилишно образование“

 

Во рамки на проектот Инклузија на деца Роми во предучилишно образование Министерство за труд и социјална политика во партнерство со УНИЦЕФ Северна Македонија објавува оглас за ангажирање на експерт/и за анализа на потребните буџетски средства и законски измени за одржливо вклучување на децата Роми во предучилишно образование.

Повеќе

22.11.2023

Јавен оглас

За избор на експерти-обучувачи  во рамки проектот „Инклузија на деца Роми во предучилишно образование“

 

Во рамки на проектот Инклузија на деца Роми во предучилишно образование Министерство за труд и социјална политика во партнерство со УНИЦЕФ Северна Македонија објавува конкурс за ангажирање на експерти-обучувачи за одржување на предавања-работилници. Експертите може да биде од следните области: доктор, психолог, педагог, социолог, нутриционист и/или некоја друга сродна наука која ги исполнува потребните критериуми.

Повеќе

Објавено на 20.09.2023

Јавен оглас

За избор на локални медијатори во рамки проектот

„Инклузија на деца Роми во предучилишно образование“

Во рамките на проектот „Инклузија на деца Роми во предучилишно образование“ Министерството за труд и социјална политика во партнерство со УНИЦЕФ - Северна Македонија објавува оглас за ангажирање локални медијатори во општините: Кавадарци, Карпош, Крива Паланка, Прилеп, и Радовиш.                                   

Повеќе

Објавено на: 04.09.2023

Јавен повик/Известување до невработени лица за мерката 10. Втора шанса (Пилот мерка)


Објавено 12.08.2023

Врз основа на член 157 од Законот за социјалната заштита  („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.  104/2019, 146/19, 275/19, 302/20, 311/20, 163/21, 294/21, 99/22, 236/22 и 65/23) Комисијата за обезбедување на средства за социјални услуги од општините и другите даватели, формирана од министерот за труд и социјална политика, објавува

 ЈАВЕН КОНКУРС

 За  доделување средства на здруженија и приватни даватели на социјални услуги, за давање на социјални услуги

Повеќе


Објавено на: 08.05.2023

Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2023 година, усвоен од Владата на Република Северна Македонија, за 6. Програма за работно ангажирање – Јавни работи, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, на ден 08.05.2023 година, објавува:

ЈАВЕН ПОВИК / ИЗВЕСТУВАЊЕ

до  ЕДИНИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА И ГРАДОТ СКОПЈЕ


Објавено на: 23.03.2023

ЈАВЕН КОНКУРС

за доделување средства на здруженија и приватни даватели на социјални услуги, за давање на социјални услуги 


Повици/огласи 2022

Објавено на: 27.12.2022


Јавен повик за обезбедување на средства за давање на социјални услуги од општините, Градот Скопје и општините во Градот Скопје

 


Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }