Дома си е дома

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот – АППТ и Програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка - SDC подготвија кампања за промоција на домашниот туризам во Република Северна Македонија под насловот „Дома си е дома“.

Целта на оваа кампања е да промовира различни дестинации и активности во државата како предлог за посета од страна на домашните туристи во претсојните сезони лето/есен 2020 година. Ова ќе придонесе за поддршка на домашните чинители во туризмот (туроператори, сместувачки капацитети, ресторани, превозници итн.) и поддршка на домашната економија, како одговор на кризата предизвикана од Covid-19.

Фокусот е на зголемување на домашниот туризам, односно зголемување на бројот на домашни туристи и остварени ноќевања. Таргет се сите домашни туристи странски државјани кои живеат/работат во РСМ, но потенцијални туристи од регионот и странство, во согласност со постоечките рестрикции за патување.

Фокусот е на 10 дестинации низ државата, преку конкретни активности/ производи од активниот туризам (планинарење, велосипедизам, спортско качување итн.), во комбинација со културни искуства, рурални предели и гастрономија.

 

Берово, Пехчево                                                                                                                                          

Демир Капија, Кавадарци, Стоби

Галичник, Маврово

Вевчани, Струга, Охрид

Крушево, Прилеп

Преспа, Брајчино, Битола

Шар Планина, Тетово, Гостивар

 

Скопје

Смоларски, Гевгелија, Дојран

Кратово, Кокино, Куклици

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }