24.06.2024

Фатмир Лимани ја презеде функцијата министер за социјална политика, демографија и млади

Денеска, г-н Фатмир Лимани ја презеде функцијата министер за социјална политика, демографија и млади, по вчерашниот избор во Собранието на РСМ. 

Министерот беше пречекан од државниот секретар, Фљакрон Беџети. 

Лимани е дипломиран професор по историја и активно говори албански (мајчин јазик), македонски, англиски и германски јазик. 

Toj беше избран за пратеник во Собранието на РСМ на последните избори, а во моментов е актуелен потпретседател на Движењето БЕСА.

Во неговата биографија стои дека ја извршувал функцијата заменик генерален директор и член на Управниот одбор на Акцинерското друштво Електрани на Северна Македонија АД "ЕСМ" во периодот од 2011 до 2021 година, а во периодот од 2007 до 2011 година бил член на надзорниот одбор во Акционерското друштво Оператор на елетропреносниот систем на РСМ, АД "МЕПСО".  

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }