07.02.2024

Инклузијата на децата Роми и понатаму високо на листата на приоритети во сферата на социјалната и детската заштита

Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски, градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов и претставниците од Асоцијацијата за Демократски Развој на Ромите СОНЦЕ и претставниците од Ромскиот Ресурсен Центар, при посетата на детската градинка “Астибо” во Штип, го поздравија имплементирањето на Проектот за проширување на пристапот и вклучувањето на децата Роми во услугите за ран детски развој и основно образование. 

Главна цел на проектот е што поголема инклузија на деца Роми во предучилишното образование и истиот ќе се реализира  во Дебар, Тетово и Штип. 

Во рамките на проектот, предвидени се и работилници со родителите на вклучените деца и персоналот од детските градинки.

Проектот е финансиран од Ромскиот образовен фонд и Европската Унија. 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }