03.07.2024

Средба Лимани-Фугер: Продолжува заедничката соработка од која бенефит ќе имаат граѓаните

Министерот за социјална политика, демографија и млади, Фатмир Лимани оствари средба со аташето за социјални работи на Австриската амбасада во Република Северна Македонија, Харалд Фугер.

На средбата се разговараше за досегашната соработка и поддршка на Република Австрија во реализацијата на проекти и активности на полето на социјалната заштита, заштитата на децата, зaштитата на маргинализираните групи и заштитата од семејно насилство.

Двајцата соговорници постигнаа договор заеднички да се работи на подобрување на условите во дневните центри и центрите за социјална работа со цел поефективно да се опслужуваат одредени категории граѓани под надлежност на Министерството за социјална политика, демографија и млади.  

На крајот од средбата беа истакнати намерите за продолжување на соработката помеѓу двете држави, од која краен бенефит ќе имаат сите граѓани.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }