23.01.2023

Тренчевска: Преку издржани и аргументирани решенија до нов закон во кој приоритет се правата на работниците

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска присуствуваше на втората јавна расправа за Законот за работни односи која се одржа во Струмица. На расправата присуствуваа претставници од синдикатите, меѓународните организации и работодавачите. Од страна на работната група која работеше на Законот за работни односи беа презентирани пред присутните новитетите кои треба да придонесат кон поголеми права на работниците.

Министерката го истакна нејзиното уверување за креирање на закон со кој ќе се носат добри решенија, а сепак ќе ги следат Европските стандарди како и реалните потреби на пазарот на труд на територијата на Република Северна Македонија.

До донесувањето на Законот за работни односи ќе бидат одржани уште 7 јавни дебати на територијата на целата држава со цел вклучување на сите чинители кои се засегнати од законот.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }