22.02.2023

Тренчевска: Современите студиски практики гаранција за флуидност на пазарот на труд

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со Проекторатот на Меѓународен Балкански Универзитет Професор д-р. Мевлудин Ибиш. На средбата се разговараше за можностите кои што ги нуди универзитетот како на студентите во Република Северна Македонија така и од другите држави.

На средбата се разговараше и за можноста за потпишување на меморандум за соработка помеѓу Министерството за труд и социјална политика и Меѓународниот Балкански Универзитет со кој ќе им зголеми полето за одржување на практична настава на студентите и ќе ги подготви за понатамошен работен ангажман. Исто така беше посочено дека меморандумот може да биде и во делот на унапредување на капацитетите на вработените во министерството.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }