Министерката Мизрахи се сретна со Националниот сојуз на глуви и наглуви

Министерката за труд и социјална политика, д-р Рашела Мизрахи се сретна со поголемиот дел од членовите на Националниот сојуз за глуви и наглуви на Македонија. На средбата, која беше на иницијатива на здруженијата, се разговараше за проблемите со кои се соочуваат оваа категорија на граѓани.

Од нивна страна, исто така, беше изразена голема благодарност до министерката Мизрахи, што лично ги прими да ги слушне нивните проблеми затоа што веќе неколку години, иако поднесувале повеќе барања за средби, истите не биле остварени.

Министерката Мизрахи посочи дека ова Министерство е на сите граѓани над  жавата. Во рамките на сите нејзини надлежности им беше понудена помош за сите проблеми со кои се соочува оваа група на ѓрагани.

Ministrja Mizrahi u takua me Lidhjen Nacionale të Personave të Shurdhër dhe me Dëgjim të Kufizuar

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, dr. Rashela Mizrahi u takua me numrin më të madh të anëtarëve të Lidhjes Nacionale të Personave të Shurdhër dhe me Dëgjim të Kufizuar të Maqedonisë. Në këtë takim, që ishte me iniciativë të shoqatave, u diskutua për problemet me të cilat ballafaqohet kjo kategori e qytetarëve.

Nga ana e tyre u shpreh falënderim i madh për ministren Mizrahi që personalisht i pranoi për t’i dëgjuar problemet e tyre, sepse tashmë disa vite, edhe pse kanë bërë kërkesa për takime, të njëjtat nuk janë realizuar.

Në këtë takim Mizrahi ka nënvizuar se kjo Ministri është e të gjithë qytetarëve të shtetit dhe  në kuadër të kompetencave të saj u është ofruar ndihmë për të gjitha problemet me të cilat ballafaqohet kjo kategori e qytetarëve.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }