Министерката Мизрахи во посета на семејството Наумовски чиј дом изгоре во пожар 

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи заедно со директорката на Центарот за социјални работи на град Скопје, Наташа Станојевиќ го посетија семејството Наумовски и нивниот опожарен дом во Ѓорче Петров. Тие се сретнаа со Љубе Наумовски и разговараа за начинот на кој Министерството и Центарот за социјални работи можат да му помогнат на семејството кое се соочи со голема трагедија. 

На средбата министерката го информира дека семејството ќе добие еднократна парична помош во износ од 30.000 денари. Дополнително министерката ќе ги разгледа сите можности согласно надлежностите да семејството добие дополнителна материјална помош бидејќи нивниот дом изгоре во пожар во моментите кога нивниот син е на лекување во болница во Турција. 

Истовремено министерката Мизрахи ги повика хуманите граѓани и компании да донираат на сметката на семејството бидејќи се потребни големи средства за лекување на нивниот син во Турција, како и за подигнување на новиот дом.

Ministrja Mizrahi e vizitoi familjen Naumovski, shtëpinë e të cilës e kaploi zjarri  

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Rashela Mizrahi, së bashku me drejtoreshën e Qendrës për Punë Sociale të Qytetit të Shkupit, Natasha Stanojeviq, vizituan familjen Naumovski dhe shtëpinë e tyre të djegur në Gjorçe Petrov. Ata u takuan me Lube Naumovskin dhe biseduan për mënyrën se si Ministria dhe Qendra për Punë Sociale mund t’i ndihmojnë familjes e cila u përballua me një tragjedi të madhe.

Në këtë takim ministrja informoi se kjo familje do të marrë ndihmë të njëhershme në të holla në shumë prej 30.000 denarëve. Për më tepër, ministrja do t’i shqyrtojë të gjitha mundësitë, në përputhje me kompetencat, që kjo familje të fitojë ndihmë shtesë materiale, sepse shtëpinë e tyre e kaploi zjarri në momentet kur i djali i tyre gjendet në Turqi për kurim. 

Njëkohësisht, ministrja Mizrahi u bëri thirrje të gjithë qytetarëve humanë dhe kompanive të dhurojnë të holla në llogarinë e kësaj familje, sepse nevojiten fonde të mëdha për kurimin e djalit të tyre në Turqi, si dhe për ndërtimin e shtëpisë së re për këtë familje. 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }