МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита  

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека се врши исплата на долунаведените права за месец 01/2020 година:

 

Гарантиран детски додаток

Детски додаток

Посебен додаток за месец 02/2020

ЕПП за новороденче

Родителски додаток за трето дете

Родителски додаток за четврто дете

Социјална сигурност -СОЦИЈАЛНА ПЕНЗИЈА

Студирање 

Гарантирана минимална помош ГМП

Социјална парична помош

Туѓа нега 

Постојана парична помош 

Еднократна парична помош

Мобилност и слепило

Цивилна инвалиднина

Социјано домување

СПП Азиланти 

Азиланти домување

Парична помош за згрижувач

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }