Документи Линк

1. 

Стратешки план на министерствата и другите органи на државната управа

2. 

Буџет

3. 

Усвоени извештаи за реализација на Буџетот

   Финансиските извештаи за 2020 година

            Финансиски извештаи 2019

Финансиски извештаи 2018

  Финансиски извештаи 2017

 Консолидирани завршни сметки на Министерството за труд и социјална политика за 2017 година

 


4. 

Документи од Внатрешна ревизија

 • Стратешки план за внатрешна ревизија за периодот 2019-2021 година 
 • Годишен план на единицата за внатрешна ревизија за 2019 година во Министерство за труд социјална политика 
 • Стратешки план за внатрешна ревизија за периодот 2020-2022 година
 • Годишен план на единицата за внатрешна ревизија за 2020 година во Министерство за труд социјална политика
 • Повелба за внатрешна ревизија
 • Стратешки план на единицата за внатрешна ревизија за периодот 2021-2023 година 
 • Годишен план на единицата за внатрешна ревизија за 2021 година во Министерство за труд социјална политика 
 • 5. 

  План за јавни набавки, со сите измени и дополнувања

  План за јавни набавки 

  2021 година

  2020 година

  2019 година 

  2018 година

  2017 година

  6. 

  Правилник за внатрешна организација

 •  Правилник за внатрешна организација на Министерство за труд и социјална политика (2015)
 • I Правилник за изменување и дополнување на Правилникот за внатрешна организација на Министерство за труд и социјална политика
 • II Правилник за изменување и дополнување на Правилникот за внатрешна организација на Министерство за труд и социјална политика
 • III Правилник за изменување и дополнување на Правилникот за внатрешна организација на Министерство за труд и социјална политика
 •  

  7. 

  Органограм за внатрешна организација

 • Органограм
 • 8.

  Правилник за систематизација на работните места

  Правилник 

  9. 

  Список на лица вработени во институцијата со позиција, службен е-маил и службен телефон

  Контакти 

  10.

   

  Консолидирани текстови од закони и подзаконски акти во надлежност на секое министерство

  Консолидирани текстови

  11.  

  Обрасци што ги користат граѓаните при доставување на поднесоци до министерствата за остварување на нивните права, а особено обрасци на барања од граѓаните за издавање на реални акти, за оние министерства коишто ги издаваат

  Образец за пристап и исправка на лични податоци

  Образец-Барање за пристап до информации од јавен карактер

  Образец за жалба

  Потврда за прием на барање

  Потврда за прием на жалба

  12.

  Тарифници за надоместоци за издавање на реални акти

  Тарифник

  13.

  Листа на информации од јавен карактер

  Листа на информации од јавен карактер

   

  14.

   

   

  Контакт од лице задолжено за информации од јавен карактер.

   

  Африм Селими

  тел: 02/3106 663 

  e-mail: aselimi@mtsp.gov.mk

  15.

  Правилник за заштитено внатрешно пријавување

  Внатрешно пријавување

   

  16.

   

   

  Контакт од лице овластено за заштитено внатрешно пријавување

   

  м-р Елена Грозданова, Државен советник за еднакви можности

  Телефон: 02/ 3 129 308

  e-mail: EGrozdanova@mtsp.gov.mk

   

  17.

   

   

  Име и презиме на офицерот за заштита на лични податоци, позиција во институцијата, службен е-маил и службен телефон.

   

  Љубица Панова, Раководител на одделение за правни и нормативни работи 

  тел: 02/ 3016 220

  e-mail:  ljubica.panova@mtsp.gov.mk

  18.

  Контакт телефон и е-маил од министерството за генерални прашања

  Контакт за генерални прашања

  19.

  Листа на активни регистри што ги водат министерствата, во зависност од надлежноста

  Регистри

  20.

  Биографии од Министерот, Заменик министерот и Државниот секретар Посебни советници и кабинетски службеници во кабинет на Министер

   

  Министер

  Заменик министер

  Државен секретар

  Посебни советници и кабинетски службеници

  21.

  Најава на месечни настани или онлајн календар

  Медиумски активности

  22. Други информации кои произлегуваат од надлежноста и работата на имателот на информацијата               www.mtsp.gov.mk
  Со еден клик до сите услуги
  Uslugi.gov.mk
  Кликни тука
  -->
  Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

  Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

  var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }