МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита  

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека се врши исплата на долунаведените права за месец декември 2019 година:  

Гарантиран детски додаток

Детски додаток

Посебен додаток за месец 1/2020

Еднократна парична помош за новороденче

Родителски додаток за трето дете

Родителски додаток за четврто дете

Единствен родителски додаток

Парична помош за студирање

Гарантирана минимална помош

Социјална парична помош

Паричен надоместок за помош и нега од друго лице

Постојана парична помош

Еднократна парична помош

Мобилност и слепило

Сместување во згрижувачко семејство

Цивилна инвалиднина

Социјално домување

Социјална парична помош за азиланти 

Азиланти домување

Парична помош за згрижувач

Социјална сигурност на стари лица - социјална пензија. 

Парична помош на лице кое до 18 години возраст имало статус на дете без родители и родителска грижа

Субвенции за електрична енергија

Образовен додаток за прв мерен период

Здравствена заштита

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }