Правилници од Законот за заштита на децата

ПРАВА ОД ЗАШТИТАТА НА ДЕЦАТА

Остварување на права за заштита на децата 

Обрасци и барања за остварување на правата од заштита на децата 

Водење евиденција и документација за правата за заштита на децата

 

УСТАНОВИ ЗА ДЕЦА

Нормативи и стандарди за вршење на дејноста на установите за деца

 Нормативи и стандарди за исхрана

Цени 

 Партиципација

 Давање на услугите на детска градинка во други просторни услови

Развоен план во установите за згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст

Внатрешна организација на детските градинки

Советувалиште за деца и родители

Лиценцирање

Регистар на лиценци за работа

Стручно усовршување на вработени во установи за деца

 Едукација

 Оценување на даватели на јавни услуги

Пракса

 Водење на евиденција во установи за деца

 Евиденција на корисници и дадени услуги од страна на физички лица

Агенција за давање услуги за чување и нега на деца од предучилишна возраст

Регистри

  Прекршочен платен налог

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }